Su eserleri üretimi 2022 yılında bir evvelki yıla nazaran %6,2 artarak 849 bin 808 ton olarak gerçekleşti. Üretimin %30’unu avcılık yoluyla elde edilen deniz balıkları, %5,6’sını avcılık yoluyla elde edilen öteki deniz eserleri, %3,9’unu avcılık yoluyla elde edilen iç su eserleri ve %60,6’sını yetiştiricilik eserleri oluşturdu.
Su eserleri avcılığı 2022 yılında %2,1 arttı
Avcılık yoluyla yapılan toplam üretim 335 bin 3 ton olurken, yetiştiricilik üretimi 514 bin 805 ton olarak gerçekleşti. Deniz eserleri avcılığı bir evvelki yıla nazaran %2,3, iç su eserleri avcılığı ise %0,4 arttı.
Avlanan deniz balıkları ölçüsü 254 bin 535 ton olarak gerçekleşti. Avlanan deniz balıklarının çeşitlerine nazaran dağılımı incelendiğinde, hamsi balığının 125 bin 980 ton ile en yüksek ölçüde avlanan balık olduğu görüldü. Hamsi balığını 49 bin 892 ton ile palamut-torik ve 16 bin 729 ton ile sardalya takip etti.
Yetiştiricilik 2022 yılında %9,1 arttı
Yetiştiricilik yoluyla yapılan üretimin 2022 yılında 368 bin 742 tonu denizlerde, 146 bin 63 tonu iç sularda gerçekleşti. Yetiştirilen en değerli balık tipi iç sularda 145 bin 649 ton ile alabalık, denizlerde ise 156 bin 602 ton ile levrek ve 152 bin 469 ton ile çipura oldu.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
SAĞLIK
09 Kasım 2025SAĞLIK
09 Kasım 2025EĞİTİM
09 Kasım 2025TEKNOLOJİ
09 Kasım 2025EKONOMİ
09 Kasım 2025
1
Ekonomik büyüme ve sürdürülebilir kalkınma için Kadın-Erkek istihdam oranı eşitlenmeli
63958 kez okundu
2
HSBC Türkiye, Gelecek İçin Finans projesiyle girişimci gençlerin önünü açtı
1886 kez okundu
3
Yvonne Manzi Makolo yeni IATA Yönetim Kurulu Başkanı oldu
1620 kez okundu
4
Siber Sigortanın MSP’lere Sağladığı 5 Fayda
1235 kez okundu
5
Toros Tarım, İSO 500 Listesi’nde 10 Sıra Birden Yükseldi
1149 kez okundu