Mart ayında bir evvelki yılın tıpkı ayına nazaran, inek peyniri üretimi %5,3 arttı, ayran üretimi %10,6 arttı, yoğurt üretimi %5,1 arttı, içme sütü üretimi %0,8 arttı, tereyağı üretimi %13,3 arttı. Ocak-Mart periyodunda ise bir evvelki yılın tıpkı devrine nazaran, inek peyniri üretimi %9,3 arttı, ayran üretimi %16,8 arttı, yoğurt üretimi %10,0 arttı, içme sütü üretimi %2,5 arttı, tereyağı üretimi %17,7 arttı.
Bir evvelki ay 901 bin 485 ton olan ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü ölçüsü Mart ayında %9,0 oranında artarak 982 bin 322 ton oldu.
Bir evvelki ay 133 bin 505 ton olan içme sütü üretimi Mart ayında %4,7 oranında artarak 139 bin 794 ton olarak gerçekleşti.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
SAĞLIK
12 Kasım 2025SAĞLIK
12 Kasım 2025EĞİTİM
12 Kasım 2025TEKNOLOJİ
12 Kasım 2025EKONOMİ
12 Kasım 2025
1
Ekonomik büyüme ve sürdürülebilir kalkınma için Kadın-Erkek istihdam oranı eşitlenmeli
64607 kez okundu
2
HSBC Türkiye, Gelecek İçin Finans projesiyle girişimci gençlerin önünü açtı
1889 kez okundu
3
Yvonne Manzi Makolo yeni IATA Yönetim Kurulu Başkanı oldu
1626 kez okundu
4
Siber Sigortanın MSP’lere Sağladığı 5 Fayda
1238 kez okundu
5
Toros Tarım, İSO 500 Listesi’nde 10 Sıra Birden Yükseldi
1151 kez okundu