BUĞDAY UNLARI VE AYÇİÇEK YAĞLARI SOFRALARA ULAŞIYOR
Mudanya Belediyesi “Topraktan Halka, Tarladan Sofraya” projesi kapsamında
belediyeye ilişkin yerlerden elde ettiği buğday unlarını Zeytin Kolu Ünitesine kayıtlı ihtiyaç
sahibi ailelerin sofralarına ulaştırılmaya başladı.
Mudanya Belediyesi “Topraktan Halka, Tarladan Sofraya” projesi kapsamında kırsal alanda
belediyeye ilişkin yerleri üretime açarak toplamda 308 bin metrekarelik alanda dönüşümlü
olarak ayçiçeği ve buğday üretimi yapıyor. Ekimi yapılan buğdaylardan elde edilen unlar ve
aynı topraklarda dönüşümlü olarak ekimi gerçekleştirilen ayçiçekleri de yağ olarak ihtiyaç
sahibi ailelerin soflarına ulaştırılmaya başlandı.
Zeytin Kolu Ünitesi tarafından gerçekleştirilen dağıtıma katılan Mudanya Belediye Başkanı
Hayri Türkyılmaz, “İlk buğday hasadımızdan elde ettiğimiz buğday unlarını gereksinim sahibi
ailelerimizin soflarına ulaştırıyoruz. Ekonomik zorlukların arttığı ülkemizde gereksinim sahibi
ailelerimizin her vakit yanında olmaya devam edeceğiz. Mudanya’da kimse kimsesiz
kalmıyor. Hiçbir çocuk yatağa aç girmiyor” dedi. Hayata geçirdikleri projeyle hem ihtiyaç
sahibi ailelerin yanında, hem de üreten çiftçiye de takviye olduklarının altını çizen Türkyılmaz,
“Hasattan çıkan samanı ilçemizdeki süt üreticisine veriyoruz. Onlardan da süt alıp yine
ücretsiz olarak okullarımızda öğrencilerimize yanına ek besinler ekleyerek dağıtacağız” diye
konuştu.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
SAĞLIK
08 Aralık 2024SAĞLIK
08 Aralık 2024EĞİTİM
08 Aralık 2024TEKNOLOJİ
08 Aralık 2024EKONOMİ
08 Aralık 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.